Откриха спортен комплекс  в Ново село
Откриха спортен комплекс в Ново село / Областна администрация Видин

Модерен спортен комплекс, изграден по европейски стандарт с финансовата подкрепа на Европейския съюз, бе открит в с. Ново село, област Видин. Лентата на обекта прерязаха заедно народният представител Владимир Тошев, областният управител на Видин Момчил Станков и кметът на община Ново село Георги Стоенелов.

 

„Този комплекс, който сега открихме, е най-добрата спортна база в област Видин. Можете да се гордеете, че вие сте неговите стопани. От вас зависи инициативата да се развие като център на добрия, здравословния начин на живот не само за децата и младежите, за всички нас”, обърна се към новоселяни Владимир Тошев, като апелира към представителите на държавната и местн

Откриха спортен комплекс  в Ново село
netinfo

ата власт да подкрепят активно развитието на спортния комплекс.

В модерното съоръжение са инвестирани 5,7 млн. лв. (без ДДС), осигурени по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Върху терен с обща площ 38 дка са изградени стадион с изкуствена тревна настилка, лекоатлетическа писта с 4 състезателни коридора и трибуни със 700 зрителски места. Комплексът включва още игрища за баскетбол, волейбол, минифутбол и тенис на корт, открит плувен басейн, два паркинга, сервизни помещения и пречиствателна станция за отпадни води.

Новият обект бе осветен от архимандрит Максим от Видинската света митрополия в присъствието на стотици жители и гости на община Ново село. На церемонията присъстваха кметът на община Видин Огнян Ценков и неговият заместник Венци Пасков, кметът на Димово Лозан Лозанов и на Ружинци – Александър Александров, директорът на Областната дирекция на МВР Янко Янколов, бившият национален състезател и председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново – Бончо  Генчев, представители на местните институции и спортни дейци от региона и страната.

Откриха спортен комплекс  в Ново село
netinfo

„От днес този стадион е с отворени врати. Ползвайте тази придобивка, защото тя е направена не само за жителите на Новоселската община и област Видин, а и за всички граждани на Република България”, заяви кметът Георги Стоенелов. „Новоселяни заслужават да имат този спортен комплекс, защото историята, която те са написали, ние трябва да продължим”, подчерта Стоенелов, визирайки дългогодишните спортни традиции, положени от създадения през 1929 г. новоселски футболен отбор, станал през 1954 г. републикански селски първенец. На своя отбор местният жител Сашо Ортов приживе посвещава „На футболния Олимп” и това е единствената книга за футбола в Ново село, издадена през 2004 г.

„Няма да спрем дотук. Ще продължим да изграждаме клубовете, спортните дейности, за да може един ден тези дечица, които са застанали до нас, да бъдат нашето бъдеще”, обеща подкрепа Бончо Генчев от името на президента на БФС Борислав Михайлов. Той подари на играчите на новоселския отбор „Славия” футболен екип, топки и фланелки.

Откриха спортен комплекс  в Ново село
netinfo

 

В първия ден от календара на новия спортен комплекс бяха записани първите две приятелски срещи. На централния футболен терен премериха сили юношите от „Славия” – Ново село и Бдин” – Видин, а на мини футболното игрище – детския отбори на домакина и видинския клуб „Пегас”.