/ Община Враца
Поправителният дом в Бойчиновци премина административно към Врачанския затвор и вече е подразделение към него. Това става след измененията в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража през август 2016 г., От днес  непълнолетните лишени от свобода в дома в Бойчиновци ще бъдат преместени в новите и модерни помещения на поправителния дом във Враца.

За непълнолетните правонарушители е изградено и обзаведено изцяло ново училище с 5 класни стаи. В обособения терен на затвора във Враца са разположени още място за престой на открито и зона за фитнес занимания. Две спортни игрища - футболно и волейболно, допълват интериора на вътрешния двор на новия Поправителен дом.

Откриването
Община Враца

Символично лентата на новия обект прерязаха заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, заместник-главният директор на Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията“ гл. комисар Васил Миладинов и началникът на Затвора във Враца ст.комисар Ангел Кабатлийски.

Откриват поправителен дом за непълнолетни към затвора във Враца

Сред официалните гости на събитието бяха още заместник-омбудсманът Диана Ковачева, заместник-председателят на Държавна агенция за закрила на детето Валери Йорданов, Константин Томанов, секретар на Централна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, началникът на политическия кабинет на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Николета Кузманова, заместник-кметът Петя Долапчиева, както и представители на Министерството на образованието, на изпълнителната, законодателната, съдебната и местната власти.

поправителен дом Враца
netinfo

По случай откриването на поправителния дом от името на кмета на Община Враца Калин Каменов бе поднесен поздравителен адрес. Тържествен водосвет и освещаване на новите помещения бе отслужено от отец Димитър.
  
Общата сума за преустройството, обзавеждането и охранителната техника на Дома е близо 160 хиляди лева от бюджетите на Министерство на правосъдието, на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН и на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“.

поправителен дом Враца
netinfo