Откриха фалшиви маркови дрехи и вино
Откриха фалшиви маркови дрехи и вино / ОД на МВР Враца

Специализирана операция с цел защита на интелектуалната и индустриална собственост бе проведена във Враца. Акцията е във връзка с международна операция "White Mercury-3". На ул."Драган Цанков" в гр. Враца, служители на сектор „Икономическа полиция" са извършили проверка в магазин за продажба на дрехи и обувки.

Намерени и иззети са 340 чифта обувки, тениски, колани, дамски и мъжки чанти, дънки, костюми, якета и бельо - всички обозначени с логото на запазени търговски марки.
В хода на същата операция е разкрит и нелегален цех за противозаконно съхраняване и бутилиране на алкохол. Проверяващите са открили поточна линия от машини за производство, бутилиране и опаковане на алкохолни напитки.

Иззети са 1000 литра ниско алкохолна течност, 311 бутилки с вместимост 0,7л. и 284 бутилки с вместимост - 0,2л., пластмасови туби с алкохол с вместимост от 5 л., заготовки за направа на пластмасови съдове (туби), множество хартиени етикети за червено вино. Установено е наличие на алкохол със стар акцизен бандерол (изтекъл срок) от различен вид.

Образувани са досъдебни производства по чл.175 б от НК и по чл. 234 от НК.