Общинският съвет във Враца прие изпълнението на Бюджет 2009
Общинският съвет във Враца прие изпълнението на Бюджет 2009 / снимка: Дарик Враца

Промяна в приходите заложени за 2010 година в програмата за приватизация и след приватизационен контрол приеха на днешното заседание Общинските съветници от Враца. Става въпрос за 285-те хиляди лв. изтеглени от Общината от набирателна сметка, платени за ремонт на стадиона във Враца.

Парите са изтеглени август месец миналата година без знанието на Общинския съвет и без негова санкция. По предложение на ресорната комисия тези пари ще бъдат върнати от парите набрани от приватизация за настоящата година. За целта трябва да се промени сметката в приходната й част,  като в разходната те ще бъдат заложени със знак "-".   

До момента общинските съветници приеха и изпълнението на бюджета за 2009 година на Община Враца, както и план-сметката за прогнозните разходи на общинско предприятие "Диетично хранене". Кметът д-р Костадин Шахов заяви, че сметката подлежи на промяна през годината, тъй като до месец-два ще бъде направена оптимизация на тази структура с цел по-добра организация и намаляване на разходите.

При отчета на бюджета за пореден път беше поставен въпроса за парите давани от общината за обработка на уличните кучета. Според Кирил Илиев от "Не така" общината се източва, тъй като за едно куче се плаща по 50 лв., а за километър на автомобила, който ги превозва общината дава по 1,79  лв. без ДДС, при обща сума плащана в Пловдив от 14 до 24 лв. Кучетата се обезпаразитяват и ваксинират в клиниката на д-р Нина Найденова.