Семко Горанов
Семко Горанов / Община Монтана
Община Мездра организира III-ти мемориален футболен турнир за деца „Семко Горанов“. По този начин Общината възстановява традицията за почитане паметта на известния треньор, футболист и спортен деятел от близкото минало. Мемориалният футболен турнир за деца за първи път бе организиран през 2014г. от Павел Марков, треньор на ФК “Локомотив 2012“ и бивш възпитаник на легендата Семко Горанов. През 2015г. се проведе второто издание на турнира, в което взеха участие 7 отбора.

През 2016г. турнирът не се проведе, тъй като организаторът ФК „Локомотив 2012“ преустанови своята дейност.
Община Мездра отдава почит на заслужилия си съгражданин Семко Горанов като възстановява традицията за реализиране на мемориалния турнир. Така тази година тя за първи път ще организира мероприятието.

III-тият мемориален футболен турнир за деца „Семко Горанов“ ще се проведе на 4 октомври на стадион „Локомотив“ в Мездра. В него ще вземат участие ученици от Община Мездра от 5-ти до 7-ми клас. Тази година своите умения ще демонстрират  децата от 4 отбора. Това са: ОФК “Локомотив-Мездра“, ФК „Околчица“-Моравица, ФК “Скала 2015“- Оселна, СУ “Св.Климент Охридски“- с. Зверино.
Тегленето на жребия ще се проведе в 13.50ч., а срещите ще се играят в диапазона от 14.00ч. до 17.00ч. 
 
Община Мездра