Община Враца
Община Враца / Дарик Враца
Общественият дарителски фонд „За Враца“ получи дарение от 150 000 лева от Фондация „Америка за България“. Официалното приемане на дарението ще стане в този четвъртък. Средствата ще бъдат използвани, за да обединят силите на местната общност за популяризирането на Враца като желана туристическа дестинация и да осигурят възможности за спорт на децата и семействата от града.

С част от дарението ще бъде подкрепена първата значителна инициатива на „Общественият дарителски фонд - За Враца“ - закупуването на ледена пързалка, в сътрудничество с Община Враца, местния бизнес и жителите на града.  Пързалката ще бъде монтирана още този декември. Друга важна задача, която гражданите на Враца определиха по време на Конференцията на бъдещето през юни 2018, проведена в рамките на проект „Подкрепа за местните общности” от Фондация „Америка за България“, е развитието на туризма. Общността на Враца се обедини около мнението, че градът не използва пълноценно туристическия си потенциал. „Има няколко идеи, по които вече работим: създаване на единен туристически портал, активни кампании в социалните медии, покана към активни блогъри в туризма, които да популяризират Враца и подкрепа за местни културни събития като се  надявам  всички заедно – общината, гражданите, нестопанските организации, бизнеса, да работят заедно, за да може след пет години  Враца  да е пълен с млади хора, да гъмжи от туристи “, сподели Спаска Петрова, координатор на програмата „Подкрепа за местните общности“ във Враца.

Програмният директор за развитие на частния сектор в „Америка за България“, госпожа Надя Захариева връчи чека на Председателя на Управителният съвет  на Обществения дарителски фонд – За  Враца, господин Емилиян Кадийски.

„Надявам се, че вашият филантропски кръг ще припознае каузата на участниците в Конференция на бъдещето и ще я подпомогне. Участниците вложиха сърце и ентусиазъм в дискусията за перспективите пред този прекрасен град. Надявам се всички заедно – общината, гражданите, нестопанските организации, бизнеса, да работят заедно, за да може след петгодини Враца да е пълен с млади хора, да гъмжи от туристи и да е в центъра на иновациите и предприемачеството“, сподели Захариева.