/ Община Лом
Втори ден жителите на град Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата, Орсоя и Арчар са без вода. В тези населени места вчера бе обявено бедствено положение. Причината е спукването на довеждащ водопровод от помпена станция “Добри дол”.

Хората ще останат без вода около седмица, по първоначална информация. До тогава вода ще им бъде доставяна с водоноски.
 
Първите водоноски бяха разположени още тази сутрин - първо в кв. „Калето“, кв. „Зорница“, на ул. “Веслец“№27, а след това и до Спортната зала, „Т Маркет“, на ул.“Славянска“ (до входа на поделението), на ул. „Иван Вазов“ (пред магазина).

Предвидени са водоноски за паркинга пред болницата на ул. „Симеон“, кварталите „Младост“ ,„Стадиона“, „Младеново“, „Моминброд“, „Хумата“ и с. Добри дол. Социалните центрове и институции се захранват с още две водоноски.

Водоноска в Лом
Община Лом

 
Водата е предназначена само за битови нужди. Водоноските ще бъдат на разположение всеки ден до 19.00 ч., до отмяна на бедственото положение. Водоноските се осигуряват от РД ПБЗН-Монтана, общините Козлодуй, Монтана, Вълчедръм, организации от Видин, Своге, ВиК и частни фирми.
 
Създадена е и организация за доставка на питейна вода за хората, която ще бъде раздавана на определени пунктове, които ще бъдат обявени при осигуряване на необходимите количества.
 
На хора с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи, питейната вода ще бъде доставяна чрез социалните институции.