Няма регистрирани топлинни и слънчеви удари в Монтана
Няма регистрирани топлинни и слънчеви удари в Монтана / netinfo

Топлинни и слънчеви удари от началото на горещините не е имало, категоричен е директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана д-р Серьожа Ценков. За около 6 часа в първия ден на седмицата 4 човека на възраст от 65 до 81 години са колабирали и са потърсили съдействието на медиците. Предупрежденията на синоптиците за рекордни температури във вторник са стреснали повечето монтански жители.

Повече течности, ограничаване на алкохолни напитки и престой на сянка в най-горещите часове между 12 по обяд и 7-8 часа вечер са основните препоръки срещу жегите. Продължават обаче лъжливите повиквания на спешния телефон 150 в Монтана. Позвъняванията са предимно от предплатени карти, чиито собственици не могат да бъдат установени.

Стотици такива обаждания на денонощие има както в Центъра за спешна медицинска помощ, така и в Пожарната служба и Полицията. 15 жалби до полицията и прокуратурата с номерата на фалшиви повиквания за спешна помощ са подадени от Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана. За съжаление проблемът е ежедневен, но подведени под отговорност за този вид “тероризъм” няма, коментира д-р Серьожа Ценков.