Новият Лъчелечебен център във Враца ще заработи до дни
Новият Лъчелечебен център във Враца ще заработи до дни / netinfo

Агенцията за ядрено регулиране издаде лицензия на новоизградения Лъчелечебен център във Враца за използване на източници на йонизиращи лъчения за медицински цели. Лицензията е издадена на 16 юни и дава възможност центърът да започне работа веднага след сключването на договор с Районната здравно-осигурителна каса.

Лъчелечебният център бе изграден по проект на Община Враца. Проектът е на стойност 6 655 494 лева, осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013, като съфинансирането и дофинансирането от Община Враца е в размер на 655 338 лева.

Новият Лъчелечебен център във Враца ще заработи до дни
netinfo

Изпълнението на проекта започна на 31.01.2012 г. и завърши на 11.09.2014 г. Новият Лъчелечебен център и оборудването в него отговарят на всички съвременни изисквания и осигуряват качествено лечение на различни по тип и сложност заболявания.

С него е постигнат модерен европейски облик на Комплексния онкологичен център, в който се лекуват граждани от цяла Северозападна България. С решение на общинския съвет новоизграденият център и оборудването в него са прехвърлени в активите на Комплексния онкологичен център във Враца.

Новият Лъчелечебен център във Враца ще заработи до дни
netinfo