Нови транспортни линии обслужват индустриалните зони на Враца
Нови транспортни линии обслужват индустриалните зони на Враца / Дарик Враца

Община Враца осигури транспорт за работещите в индустриалните зони на Враца. Услугата се изпълнява вече от нови линии на общинското дружество  „Тролейбусни превози“. Линиите се обслужват от закупените преди месеци заради водния цикъл автобуси и са с номера 14 и 15. Първата е с начална спирка от площада на Табашкия мост, премива през кръговото кръстовище на площад „Софроний Врачански“, като последната спирка е при „Центромет“.

Номер 15 е с начална спирка в Западна индустриална зона, при Противочумния институт, преминава през пл.“Руски“, кръговото на „Софроний Врачански“, продължава по бул.“Демокрация“, до стадион „Христо Ботев“, по ул. „Георги Апостолов“ и крайна спирка в Източна индустриална зона при фирма „Чех пласт“. Автобусите изпълняват по 6 курса на ден. Началното потегляне е в 6,30 ч., следват курсове 7,30 ч., 8,30 ч., 12,30 ч., 15,30 ч., 16,30 ч. и 17,30 ч. за 30 минути стигат до крайните спирки и от там тръгват обратно.

Новите линии са в отговор на искане на бизнеса в града, обясни кметът К.Каменов и увери,  че от Общината са готови да добавят нови линии, ако се окаже, че има още подобни искания.