Николай Иванов е новият областен лидер на БСП във Враца
Николай Иванов е новият областен лидер на БСП във Враца / Дарик Враца архив

Бившият кмет на Враца Николай Иванов тази вечер бе избран за областен председател на БСП - Враца. Това стана на първото заседание на новия областен съвет на БСП. За мястото бяха направени две номинации.

Кандидатурата на Николай Иванов бе издигната от Общинската организация на БСП - Враца и от нейния председател Цветелина Дамяновска. Другата кандидатура бе на бившия областен управител на Враца Венцислав Василев, като тя бе издигната от Общинската организация на БСП - Бяла Слатина.

След проведен таен избор Николай Иванов стана областен лидер на БСП - Враца. След това той направи предложение за ръководство на областния съвет, което бе подкрепено единодушно. Ръководството включва шестима членове. Заместник председател по партийната дейност стана Цветелина Дамяновска. За заместник председател по местната власт бе избран Петър Цветковски. Наталия Христова бе подкрепена за заместник председател по публичните политики. Христова е председател на Областното обединение на жените-социалистки и общински съветник в Мездра. Секретар по коалиционните политики стана Валентин Кирилов, който е председател на общинския съвет в Криводол. Силвия Първановска бе избрана за секретар по медийната политика и връзка със структурите на гражданското общество. Областният съвет има и говорител и това е журналистът Мирослав Павлов.

На заседанието на областния съвет във Враца присъстваха Юрий Асланов - член на Изпълнителното бюро на БСП и отговарящ за област Враца, Катя Николова - председател на Националното обединение на жените - социалистки и народният представител Георги Божинов.