/ Община Мездра
Отборът на „Нашенци-Пчелна майка“ победи „Искър 1923“-Роман във финала на XIX турнир по футбол на малки вратички за фирмени, квартални и селски отбори, провел се на терена в СУ „Иван Вазов“.

Изграждат компостираща инсталация за зелени отпадъци

Срещата започна равностойно, но играчите на „Нашенци-Пчелна майка“ взеха превес над съперниците си с две бързи попадения. Футболистите на „Искър 1923“ върнаха гол от пасива си след топовен изстрел на Борис Тончев. Интригата в срещата се изпари след ново точно попадение във вратата на „Искър 1923“.

В малкия финал играчите на „ВиК ООД“-Враца и съгражданите им от „Атлетик 1996“ направиха истинско футболно зрелище с много голове. В крайна сметка „водните духове“ се оказаха по-съобразителни и заслужиха победата в срещата.

Ромските занаяти излизат на показ по трансграничен проект

Кметът на Общината инж. Генади Събков награди отборите, достигнали до финалната фаза на надпреварата с купи, медали и грамоти.„Момчета, благодаря ви за силната игра, за емоциите, които създадохте на терена. В този турнир имаше всичко - и хубави голове, и прекрасни изпълнения, както и пропуски. Но това е футболът - затова е най-красив и го обичаме.“, заяви кметът.

За най-добър вратар на турнира бе отличен Веселин Илиев от „Нашенци-Пчелна майка“. Инж. Събков даде отличие и на голмайстора на турнира – Петко Петков от „Атлетик 1996“. Наградата за феърплей бе връчена на „Ветераните“ от Крета.

Най-добър фирмен отбор стана „Нашенци-Пчелна майка“, наградата за най-добър квартален отбор отиде при футболистите от „Искър 1923“, а за най-добър селски отбор бе отличена командата на „Скала“ - Зверино
Община Мездра