Награди за първия учебен ден в ПМГ Враца
Награди за първия учебен ден в ПМГ Враца / Дарик Враца

Над 1100 ученици днес влязоха в класните стаи на ПМГ „Акад. Иван Ценов" във Враца. „Петнадесети септември е вълнуващ ден и специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта към знанието и образованието. Днес училищните врати са отворени празнично, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро своите деца и внуци", с тези думи директорът на ПМГ „Акад. Иван Ценов" Татяна Василева приветства ученици, гости и колеги.

Официални гости на събитието бяха евродепутатът Андрей Новаков, зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, областният управител Малина Николова, Николай Йорданов - зам.-кмет на Община Враца, Борислав Стоев - председател на общински съвет Враца, Богдана Христова - представител на РИО - Враца и Бисер Лилов - председател на Училищно настоятелство „Ентусиасти".

На специална церемония бяха наградени най-изявените ученици за изминалата година. Победителите получиха грамоти за постигнати високи успехи по различни учебни предмети. Призът „Ученик на годината 2015 г" за цялостен принос към ПМГ „Акад. Иван Ценов" бе връчен на Йоан Найденов. Най-добър по математика за изминалата година е Георги Игнатов, а по български език и литература Искра Петрова. Победители в категория „Физика" и „Астрономия" съответно са Христинка Христова и Иван Ганев. 

Наградата за ученик на годината по чужди езици получи Йоанна Кръстителска, а по информатика и информационни технологии Михаел Младенов. В категория „География" бе отличена Йоана Лалковска, в категория „История" - Калояна Янкова, в категория „Химия" - Илона Йорданова; „Биология" - София Кунчева и „Спорт" - Симона Герова.

Директорът на училището поздрави наградените ученици с пожелание да умножат успехите си, както и да винаги да помнят, че са достойни възпитаници на ПМГ „Акад. Иван Ценов" - Враца.