Национален конкурс: Защо знанието за мен е сила обяви Георги Първанов
Национален конкурс: Защо знанието за мен е сила обяви Георги Първанов / снимка: Пресцентър на Областна администрация Враца

"Защо знанието за мен е сила" е темата на Национален ученически конкурс, който президентът Георги Първанов обяви днес в с.Борован. "Идеята възникна буквално преди минути, докато си говорих с ученици втори-трети клас", обясни президентът. Конкурсът ще има голяма национална награда на името на Отец Паисий, както се казва и борованското училище, в което днес президента откри учебната година.

"Не са много държавите по света, които имат два века история, а Борован е имал 190 години училище", каза още Г.Първанов. Това, според него,  е и една от причините да приеме поканата да удари първия учебен звънец.

Училището отвари врати за новата учебна година изцяло обновено - с подновена дограма, фасада, инсталации, класни стаи и оборудване. Проектът е по програмата за "Енергийна ефективност" и е на стойност 1 500 000 лв., като с довършителните работи сумата е скочила на 1 800 000 лв.