Мъж се опита да изнасили 11-годишно дете в центъра на Мездра.

Нападението станало по светло в близост до сградата на Общината, предава NOVA. Въпреки че мястото е оживено, нападателят успял да избяга и да се укрие в друг град на повече от 200 км.

„На 20 май около 19:00 часа е получен сигнал в Районно управление-Мездра за извършени блудствени действия срещу малолетно лице.

Случаят незабавно е докладван на прокуратурата. Дадени са указания за неотложи действия и незабавно установяване на извършителя на престъплението. Мъжът е от Берковица, но е открит в град Пловдив”, заяви зам.-районния прокурор на Враца Емилиян Костов.

Повдигнаха обвинение на мъж за блудство с малолетно дете във Врачанско

Той подчерта, че по случая са работили над 70 полицаи от три дирекции. „Извършителят е 37-годишен. Пътувал с влак, който е имал престой в Мездра. Отивал е към Бургас. Слизайки от композицията, за да си купи нещо за хапване, мъжът извършва това грубо и дръзко деяние. Няма данни лицето да е с психични проблеми”, обясни Костов.

„Детето беше много разстроено. Крещеше по телефона на баща си: ”Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили”, разказа Антоанета Маринова, която е намерила детето след нападението.

„Нападателят не е осъждан. Няма криминални прояви. Задържан е за 72 часа. Внесено е искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Лицето е привлечено към наказателна отговорност за „блудство с малолетно лице”.

За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години. Ще бъдем безкомпромисни към такива извършители на престъпления”, категоричен е районният прокурор.

По думите му детето е по-добре. С него работят психолози и се вземат мерки за защита спрямо него.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg