Музикален час
Музикален час / личен архив
Произведенията на Моцарт, Бизе, Пърсел, Шуберт и български композитори-класици в изпълнение на камерен състав на Врачанска симфониета звучаха специално за учениците на СУ „Козма Тричков” в рамките на традиционна съвместна музикална инициатива „Какво е музиката за мен?“.
Като увлекателна приказка диригентът на Симфониета-Враца Димитър Панов разказа за създаването на музикалните инструменти, а младите зрители, впечатлени от изпълненията на музикантите, оживено обсъждаха художествените образи в музикалните творби. По-смелите се въплътиха, макар и за-малко в диригенти, като ръководеха творческия процес на музикалната формация с настроение, спазвайки „чувството за ритъм“, а малкият виртуоз-китарист Юлиан поздрави гостите и съучениците си с „Ода на радостта“.

Музикален час
личен архив


„Като митичният певец Орфей, омагьосвал със своите ненадминати композиции хора, зверове и птици, сякаш казвайки на поколенията: "Кръв не проливай! Земята може да се завладее с лира, а не с меч!", така и възпитаниците на училище „Козма Тричков“ разтвориха душите си за музиката и отговаряйки на въпроса „Без какво нe можем да живеем?“ наред с тривиалните „Без въздух, вода, храна, телефон… „ се установи, че не можем и „Без музиката“!, коментира директорът Нели Борчева.

Музикален час
личен архив