Монтанчанин пазел големи количества незаконни цигари и алкохол
Монтанчанин пазел големи количества незаконни цигари и алкохол / Дарик Враца - архив

Полицаи от Монтана са направили в четвъртък претърсване  в гараж на къща в с. Благово, собственост на Д.Т. /55 г./ от гр. Монтана, ползван под наем от Р.Л. /40 г./. от гр. Монтана. От гаража са иззети 108 кутии цигари "diva" и "lampsi", без български акцизен бандерол.

При последвалото претърсване в два товарни автомобила "Форд Транзит Т" и "Форд Транзит 2,5 Д", паркирани в странична улица до дома на родителите на Р.Л. /40 г./, живеещи в с. Благово, в товарната част на автомобилите са намерени и иззети 249 кутии цигари „mond" - в първия автомобил. От товарната част на втория автомобил - 40 кутии цигари "mond", 2 бидона, съдържащи около 200 литра прозрачна течност, подобна на алкохол и 6 пластмасови туби с вместимост 10 литра, съдържащи прозрачна течност, подобна на алкохол. Иззетите стоки са без български акцизен бандерол.

Служители на РУ Монтана са направили и претърсване в апартамент в гр. Монтана, ползван под наем от Р.Л. /40 г./ и семейството му. От жилището са иззети запечатана кутия цигари "mond" и 4 отворени кутии цигари "free", „rone” и “mond”, съдържащи по няколко къса цигари, без български акцизен бандерол.

 

По случая е образувано досъдебно производство.