/ Дарик - Враца
При невероятен успех и с бурни аплодисменти снощи във Враца се състоя концертът-спектакъл “А сега накъде - младите в музиката”. Проектът е съвместен на врачанската симфониета и млади оперни таланти.

На сцената излязоха певците Весела Делчева, Дайана Иванова, Илона Иванова, Нелиан Николов, Петя Ковачева, Виктор Ибришимов, Денко Проданов и Виктор Йорданов.
 

Публиката
Дарик - Враца


Публиката бе завладяна от прекрасните им изпълнения в соло и дуети. Те представиха на зрителите откъси от спектаклите “Малката кибритопродавачка”, “Малкият принц”, “Достатъчно”, “Аладин”, “Грозното пате” и “Рибарят и неговата душа”.

Приказната атмосфера бе допълнена със светлинни ефекти и мултимедия. На диригентския пулт застанаха също двама млади диригенти – Момчил Томов и Цанислав Петков.

На тържествен концерт бяха връчени за първи път наградите „Вестител“ (СНИМКИ)

В края на спектакъла инициаторът на събитието, младата оперна звезда от Мездра Илона Иванова, благодари за сърдечния прием на публиката и каза, че основната идея на концерта е да се докаже, че младите хора имат място в България.

Затова концертът завърши с възрожденски песни и националния химн в изпълнение на смесения хор при Средно училище “Отец Паисий” във Враца. Тази вечер концерт-спектакълът “А сега накъде - младите в музиката” ще бъде представен пред публиката в Мездра. Началото е в 18:00 ч., а входът е свободен.