15 септември Оряхово
15 септември Оряхово / Областна администрация Враца
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народният представител инж. Петя Аврамова и областният управител Малина Николова, откриха учебната година в Основно училище „Никола Й. Вапцаров“ с. Селановци, община Оряхово.

„15 септември е ден, в който най-много мислим за бъдещето и образованието. Днес все повече от всякога вярваме, че бъдещето на страната, на икономиката и обществото зависи от образованието, зависи от всекидневните усилия на учители и родители. Скъпи ученици, вярвайте на своите учители, вярвайте в науката, за да постигнете мечтите си! Скъпи учители, ние разчитаме на Вас и вярваме, че с Вашата себеотдаденост ще вдъхновите децата. Заедно имаме общата мисия да направим децата и обществото ни по-добри!“, с тези думи министър Вълчев откри учебната 2017/2018 година и пожела на добър час на всички преподаватели и ученици на учебното заведение.
 

15 септември Оряхово
Областна администрация Враца

Министър Вълчев допълни, че политиката, която води правителството ще бъде материализирана и с нормативни актове, и с бюджет. Това е доказателство, че всички училища в България са важни и всяко едно дете трябва да има равен достъп до качествено образование. Министър Вълчев увери, че министерството ще даде още повече възможности за привличане на нови преподаватели за качествен учебен процес.

Областният управител Малина Николова поздрави учителите, учениците и техните родители. „Високо ценя съвместните усилия на ръководството и на всички преподаватели и ученици в учебно-възпитателния процес, които водят до наистина добри резултати. Вие имате всички предпоставки да се гордеете със своето училище. Скъпи ученици, помнете, че всички Ваши заложби се развиват благодарение на семейството и с професионалната помощ на Вашите учители. Именно затова, уважавайте своите учители, дарявайте им Вашата обич и продължавайте напред! Честита и успешна учебна 2017/2018 година!“, пожела Малина Николова.

15 септември Оряхово
Областна администрация Враца



Директорът на училището Петя Русинова изрази своята благодарност на местната и държавна власт за грижите и усилията, които полагат за развитието на образованието в област Враца.

Тържественото откриване на учебната година продължи с богата художествена програма. Особено вълнуващ беше денят за първокласниците, които бяха посрещнати на прага на своето училище от учениците от пети клас. Те получиха от своите по-големи съученици почетно шалче с лика на техния патрон и станаха завинаги част от Основно училище „Никола Й. Вапцаров“.
 

15 септември Оряхово
Областна администрация Враца