15 септември Враца
15 септември Враца / Дарик Враца
Обръщение на Илияна Йотова
94624
Обръщение на Илияна Йотова
Обръщение на директорът Виктор Кръстев
  • Обръщение на Илияна Йотова
  • Обръщение на директорът Виктор Кръстев
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри учебната година в СУ „Христо Ботев“ във Враца. Това е най-старото учебно заведение във врачанско и за откриването на учебната година тук бяха и депутатите Николай Иванов и Иван Генов, както и председателя на ОбС Враца Румен Антов. Останалите депутати от врачанско – инж.П.Аврамова, Красен Кръстев и Красимир Богданов бяха изпратили поздравителни адреси. „Скъпи ученици, където и да отидете след като завършите, каквото и да правите, аз съм сигурна, че ще помните това училище, защото именно тук сте намерили и сте усетили големите тайни на живота и знанието., каза в обръщението си Илияна Йотова.

15 септември Враца
Дарик Враца

Тя се обърна и към учителите: „Не е важно само да има 15 % увеличение на заплатите и то не на всякъде и не сигурно, важно е най-накрая като държавници да разберем, че няма по-важен приоритет за  нашата страна от българското образование. Когато всички го проумеем това  - и вашия статут ще бъде различен, а и бъдещето на страната ни ще бъде различно“.

15 септември Враца
Дарик Враца

Кметът на Враца Калин Каменов уважи тържествата за началото на учебната година в СУ „Никола Войводов", НУ „Иван Вазов“ и ППМГ „Акад. Иван Ценов".

„Уважаеми учители, продължавайте просветителското дело на нашите предци, изграждайки отговорни и обществено ангажирани млади хора. Скъпи ученици – бъдете здрави, мотивирани и никога не се отказвайте от поставените цели! Вие сте в основата на всяка една промяна, затова трупайте знания и умения, които да подобряват заобикалящата ни среда. Уверен съм, че всеки един от вас ще се справи с предизвикателствата по пътя! На добър час!“ – каза кметът на Община Враца в приветственото си слово към педагогическия колектив и учениците на СУ „Никола Войводов“.

15 септември Враца
Община Враца


Калин Каменов бе гост и на празника на НУ „Иван Вазов“. „Искам да поздравя колектива на училището за обновената материално-техническа база, адаптирана изцяло за учениците от начален етап. Скъпи деца, бъдете ученолюбиви и търсещи! Пожелавам ви успешна учебна година, изпълнена с много радост и знания!“ – обърна се към най-малките ученици в НУ „Иван Вазов“ кметът на Враца.

15 септември Враца
Община Враца

На празника, по повод началото на учебната година, в ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Каменов поздрави ръководството на учебното заведение и учениците за добрите резултати на Националното външно оценяване по български език и литература, математика и английски език, според които училището е на 10-то място в страната.             „Продължавайте уверено по своя път и постигайте нови и все по-големи резултати! Честит празник!“ – заяви Каменов при откриването на учебната година.

С пожелание за много успехи, зам.-кметът на Община Враца Мария Попова поздрави учители и ученици, по повод откриването на учебната 2017/2018 г. в НУ „Иванчо Младенов“ и СУ „Козма Тричков“.

15 септември Враца
Община Враца

Тази година броят на първокласниците в Община Враца е 558 ученици.