Смарт стая в ППМГ
Смарт стая в ППМГ / ППМГ Враца
Профилираната природо-математическа гимназия във Враца вече разполага с дигитална класна стая. Министърът на образованието и науката откри интерактивна класна стая на официална церемония днес с участието на кмета на Община Враца Калин Каменов, областния управител Малина Николова, началника на РУО-Враца Галина Евденова и представители на училищното настоятелство.

Смврт стая Враца
ППМГ Враца

Благодарение на „смарт решенията“, които ще използва дигиталната стая, учениците от гимназията ще имат възможност да посрещнат предизвикателствата на новото учебно съдържание в иновативна среда. Стаята е оборудвана с 40 лаптопи, осигурени по НП „ИКТ в училище“ на МОН и сензорен дисплей, чрез който ще се осъществява комуникацията между учениците и учителя. Интериорът на стаята и обзавеждането и са проектирани специално за нейното прендазначение.

Новата придобивка е част от непрестанните усилия на ръководството на ППМГ да предложи съвместно с МОН адекватна образователна среда на учениците.

Смврт стая Враца
ППМГ Враца

Oсвен официалното откриване на „смарт“ стаята, повод за посещението на министър Вълчев е и неговото желание лично да поздрави колектива на ППМГ за постигнатите високи резултати във възпитателно-образователната работа. Най-значимо между тях е 10-то място, което седмокласниците от гимазията постигнаха на Националното външно оценяване по български език и литература, по математика и английски език.
 

Смврт стая Враца
ППМГ Враца

ППМГ Враца