/ Дарик Враца
Министърът се срещна и с кмета на Враца
Министърът на образованието Красимир Вълчев е поел ангажимент пред представителите на бизнеса от Монтана  за  следващия средношколски прием да предприеме мерки, с които да бъдат покрити нужните на предприятията специалности от машинни техници, съобщи народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров.  Той уточни, че до 2020 година от заводите в региона 2000 стругари, шлосери и фрезисти ще излязат в пенсия, а няма подготвени специалисти да заемат техните места.

Посещението на министър Вълчев в областта е започнало от  ромския квартал „Изток” в град Вършец. В него учат 236 деца, посещават редовно училище и техните родители са осъзнали ползата от образованието, заяви Дилян Димитров. В Монтана Вълчев е бил във Финансово-стопанската гимназия, където също е бил впечатлен  от това че специалностите, които се изучават покриват почти всички в сектора.

Среща в Монтана
Дарик Враца

В момента тече среща на директори на училища от областта и учители в голяма зала на Младежки дом – Монтана. Преди срещата министърът разговаря на четири очи с кмета на Враца Калин Каменов.

Дискусията в Младежкият дом се води от Трайка Трайкова – началник на регионално управление по образованието в Монтана, а на нея присъстват областният управител Росен Белчев, кметът на общината Златко Живков и двамата народни представители от ГЕРБ Дилян Димитров и Ирена Димова .
 

Среща в Монтана
Дарик Враца


В 16:30 часа е обявена пресконференция.