Министър Цветанов очерта приоритетите за полицията в Монтана
Министър Цветанов очерта приоритетите за полицията в Монтана / Петя Димитрова

Опазването на селскостопанската продукция е първият приоритет на  Областната дирекция на вътрешните работи в Монтана.  Това заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов след като изслуша годишния отчет на дирекцията. Той уточни, че трябва да има превенция срещу това, което се случва ежегодно в този регион, като имаше предвид сблъсъците в Монтана при прибирането на реколтата миналото лято.

Другата важна насока в бъдещата работа на монтанските полицаи са новите документи за самоличност и работата срещу основните лица от тежката престъпност.  Министър Цветанов очаква до края на годината да има осъдителни присъди за „Наглите".

Друг от приоритетите е стартирането на оперативните програми на ЕС. Страната ни не може да допусне втори шамар, какъвто получи старото правителство. Трябва от сега да започне превенция спрямо тези финансови злоупотреби, които вероятно някои ще опитат отново, добави той.  

Като добър атестат за ОДП - Монтана, министър Цветанов изтъкна това, че арестите са пълни - с  по двама - трима в килия, което означава, че колегите са си свършили работата. По-важно е обаче каква е оценката на обществото за  полицията, въпреки че няма направени проучвания специално за Монатна, уточни МВР-шефът.

Министър Цветанов подари баскетболни топки на всичи училища, участници в изложба на мартеници. Тя бе организирана от областния управител и в нея се включиха деца от 4 града - Монтана, Лом, Берковица и Вълчедръм.

Вицепремиерът посети и Центъра за обучение на спасители на Гражданска защита - Монтана. Той е единствения по рода си на Балканите и до края на годината в него ще бъдат обучени 850 алпинисти и водолази от цялата страна.