/ Десислава Крумова
Допълнителни 3 милиона лева отпуска правителството на община Видин. Това обяви кметът Огнян Ценков на извънредна пресконференция за взетото решение на заседание на Министерски съвет.

Завърши ремонтът на филиал на детска градина във Видин (СНИМКИ)

„Ние се обърнахме към гражданите на община Видин да изпращат предложения, сигнали и жалби за състоянието на уличната мрежа, на междублоковите пространства, на необходими спешни текущи ремонти.

На базата на тази информация, проведохме обследване на съответните райони и улици, които бяха посочени в сигналите и в предложенията на територията на цялата община. Издадох заповед за комисия, която да направи количествено - стойностни сметки, да остойности необходимите текущи ремонти.

Лична благодарност към кмета на Община Видин

Проведохме обществените поръчки съгласно закона, изготвих писмо до министъра на финансите, което беше изпратено в средата на юли и днес вече се увенча с успех“, коментира кметът на Видин. 

Той уточни, че 2 782 000 са средствата за текущи ремонти и рехабилитация на улици и междублокови пространства в град Видин и във всички населени места от общината. Останалите средства са за доизграждане на улица, която е зад стария керамичен комбинат.

С останалата част на стойност 207 330 лева ще бъде доизградена и по този начин цялата връзка за Западна промишлена зона ще бъде изградена в пълен обем", каза Огнян Ценков.