Мартин Петров проведе тренировка с Ботев Враца, спира с футбола
Мартин Петров проведе тренировка с Ботев Враца, спира с футбола / Георги Александров

Почетният гражданин на Враца и футболист №1 на България за 2006 година Мартин Петров подкрепи футболния тим на „Ботев” /Враца/ като се включи в тренировката на отбора в сряда вечерта. 35-годишният бивш футболист на врачани, ЦСКА, швейцарския „Сервет”  /Женева/, немския „Волфсбург”, испанските „Атлетико” /Мадрид/ и „Еспаньол”, и английските „Манчестър Сити” и „Болтън” и „Еспаньол” обаче беше категоричен, че окончателно е решил да окачи футболните обувки и да намери ново поприще.

Свръхзвуковият, както наричат лявото крило в Европа и по света, има 90 мача за националния тим и 26 гола, като той е последният наш национал, вкарвал гол на голямо първенство – на европейското първенство в Португалия през 2004 г. Мартин призна, че е пристигнал, за да подкрепи родния си клуб:

„Дошъл съм на стадион „Христо Ботев”, защото никога няма да забравя, че съм тръгнал оттук за големия футбол. Винаги ще подкрепям „Ботев”, защото съм част от този клуб...”

Мартин Петров призова футболните хора във Враца да застанат зад „Ботев”: „Чувам напоследък се явяват някакви фактори, които пречат на ръководството. Това трябва да спре, защото изпълнителният директор Валери Цветанов дава всичко, дори здравето си, за да го има този клуб. Призовавам истинските фенове на отбора да го подкрепят. „Ботев” няма нужда от псевдопривърженици, а от любов! Може да са 5, може да са 10 човека на стадиона, но да идват само онези, които обичат клуба, а не онези, които търсят скандалите...”

Мартин Петров заяви, че е спокоен за бъдещето на втородивизионния клуб, защото вижда, че хората в него се трудят в правилната посока:  „Пожелавам на „Ботев” много хубави моменти, вярвам, че този подмладен състав ще успее там, за където е тръгнал. Който може, нека помага, защото времената са много трудни. Тези момчета, които са тук, и треньорът Викторио Павлов, имат нужда от увереност. А тя може да дойде от трибуните, където трябва да дойдат всички, които обичат „Ботев” /Враца/!”