/ Община Белоградчик
Дебютна книга, наречена "Горчиви гроздови зърна", представи в Белоградчик авторът Мария Гроздева.

Поетичната книга на Ботьо Гарвански „Укротени безсъния” днес среща читателите си

Литературното събитие събра в салона на Народно читалище "Развитие - 1893г." - Белоградчик нейни почитатели, съученици, бивши учители и много приятели.

Авторката сподели мисията за написване на книгата си - чрез нейната продажба да се помогне на парализирания 21-годишен Даниел от Враца, който се нуждае от трансплантиране на стволови клетки.

Книгата е романизирана автобиография, която пресъздава спомените от детството на Мария Гроздева. В нея се разкриват детайли от живота й в Северозападна България.

„Любов и вино” в КДК във Враца

Много интересни са  разказите, посветени на родния град, който смята за най-странното и колоритно място на света. Гроздоберът също присъства в разказите, както и абитуриентският бал - събитието на годината в малкия град. Авторът твърди, че „няма никакво значение дали си се родил в село, в малкото градче, в големия град или столицата.

Стартът е винаги от училището. От децата, с които растеш, от учителите, които ти дават първите знания, от семейството, което ти дава пример. А какъв ще станеш? Това вече зависи само от теб...".

Книгата се чете на един дъх и води към спомните на отдавна забравени детайли от детството, училището, приятелите, родителите, баба и дядо, някогашният живот на село.