1 юни в Монтана
1 юни в Монтана / Дарик Враца
Риболов за деца организираха община Монтана и ловно-рибарско дружество "Огоста" по повод 1 юни. Състезанието се проведе на езерото Монтанензиум в центъра на града. На бреговата ивица се наредиха 35 момичета и момчета от 4 до 14 годишни, за да покажат умения с въдицата. Десетки почитатели на спорта, сред които кметът на Монтана Златко Живков, заместник кметът Диман Георгиев, секретарят Мариус Конов поздравиха участниците.

По инициатива на общината езерото се зарибява от няколко години с шаран, амур, сом и пъстърва. В края на състезанието всеки от малките рибари показва на реферите колко риби е хванал и я връща обратно в изкуствения водоем.

1 юни в Монтана


Детските състезания по риболов вече са традиция за Монтана. Организират се от 15 години, уточни председателят на рибарския клуб художникът Владимир Цветков. Дружеството и общината са осигурили награди за всички участници. Освен купи, медали и въдичарски приспособления за победителите, всяко дете облече тениска и сложи шапка с бранда на инициативата.
 
През този месец ще има още едно детско състезание по риболов, съобщи Цветков. То ще се проведе на 15 юни на язовир "Долна вода", край село Студено буче, община Монтана. Язовирът е даден за стопанисване на дружеството и се използва за развъд и спортен риболов.