/ омбудсман
Министерство на здравеопазването готви план за стабилизиране на тежкото финансово състояние на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ във Враца. Това стана ясно днес по време на среща между омбудсмана Мая Манолова, здравния министър Кирил Ананиев и зам.-министъра Жени Начева.

Мая Манолова поставя пред министъра въпроса за врачанската болница

Миналата сряда Манолова бе на място в лечебното заведение, след като в края на август бе сезирана с подписка от 294 души. В жалбата си до омбудсмана работещите във врачанската болница се обърнаха за съдействие във връзка с перманентните финансови затруднения на МБАЛ “Христо Ботев”.

Персоналът на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца търси помощ от омбудсмана

Мая Манолова пое ангажимент пред медицинските работници да се срещне със здравния министър Кирил Ананиев, след което да ги информира за мерките, които ще предприеме ведомството за оздравяването на болницата.

По думите на Ананиев днес, част от плана на здравното министерство е да се включи в управлението юридическо лице, което ще инвестира в болницата. Очаква се в кратки срокове това да доведе до подобряване на финансовото състояние и повишаване качеството на предлаганите медицински услуги за пациентите.

Ексклузивно! Директорът на врачанската болница проговори пред „Дарик“

До месец министерството на здравеопазването ще представи пред омбудсмана и персонала на лечебното заведение мерките от оздравителния план. По предложение на обществения защитник от министерството поеха и ангажимент да осигурят средства за ремонт на родилното отделение на болницата, което наистина е в трагично състояние.

Още през следващата седмица Манолова ще посети отново Враца и ще се срещне с екипа на лечебното заведение. Омбудсманът ще организира и изнесени приемни във всички общини на област Враца.