/ Дарик Враца, архив
Народният представител за Врачанско от "Обединени патриоти" Красимир Богданов излезе със становище относно утвърждаването на план-приема след 7 клас за следващата учебна година.

Комисията по заетост утвърди държавния план-прием след 7 клас

Публикуваме го без редакторска намеса.

"Изразявайки мнението на ПГ „Обединени патриоти“, приветствам утвърдения от МОН държавен план-прием в учебните заведения за 2018/2019 година.

Той напълно отговаря на изразената от министър Красимир Вълчев позиция, че засилването на професионалното образование трябва да се осъществяват чрез финансов инструмент, постепенно, ежегодно и с минимална административна намеса.

Протестиращите родители настояват за среща с кмета

По отношение на област Враца, решението е справедливо и балансирано. Поставя се подчертан акцент върху професионалното образование, като възможност за подготовка на квалифицирани професионални кадри, необходими за развитието на местната икономика.

Намаляват с по една паралелките след 7-ми клас

Същевременно се отчита, че публичните институциите и определени сектори на икономиката, също се нуждаят от кадри, които получават подготовка в профилирани паралелки, продължаващи образованието си във висши учебни заведения.

Остра дискусия за приема на ученици след 7 клас във Врачанско

Радвам се, че МОН уважи мнението на родители, учители и ученици, на повечето от народните представители и общинските съветници от Враца, представляващи различни политически формации, както и позициите изразени от ПГ „Обединени патриоти“ на среща с министър Вълчев."