.
. / Дарик - Враца
За втори ден във Враца днес се проведе протест на родители и обществения съвет към Средното училище „Христо Ботев“ в града. Протестът започна отново пред областната администрация. Бяха прочетени декларации от името на инициативния комитет на протеста и на обществения съвет към училището.

В тях се подчертава, че протестиращите не са против професионалното образование, но настояват учениците да имат правото на избор какво да учат. Те питат също защо решението за държавния план-прием след 7-ми клас не е взето след обществено обсъждане.

Намаляват с по една паралелките след 7-ми клас

Трябва да уточним, че областния управител Малина Николова и началникът на Регионалното управление по образованието Галина Евденова при срещата си с протестиращите вчера обясниха какъв е редът за определяне на държавния план-прием и той не включва подобно обсъждане.

Групата от протестиращи граждани премина по централния булевард в града и спря пред общинската администрация. Те бяха поканени за среща със заместник-кмета по хуманитарни дейности Петя Долапчиева.

Остра дискусия за приема на ученици след 7 клас във Врачанско

След разговорите протестиращите настояват за среща с кмета Калин Каменов. Протестите продължават, каза за Дарик един от протестиращите Юлиан Кирилов. Следващият протест ще е на 31 януари - сряда, когато се очаква да се проведе и срещата с кмета на Враца.