Конференция за малък и среден бизнес  в Монтана
Конференция за малък и среден бизнес в Монтана / Дарик Враца - архив

Конференция на тема: „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ ще се проведе днес в Монтана. Събитието ще започне от 14 ч., в зала 1 на Областна администрация. Целта е подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, и прилагане на активни мерки за насърчаване на предприемачеството.

Очаква се в конференциите да участват широк кръг представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи, и представители на местната власт. В програмата се предвижда да се представят дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия, новите мерки в подкрепа намирането на външни пазари и партньори за българския бизнес.

Експерти от Областния информационен център ще запознаят аудиторията с възможностите за финансиране на проекти на бизнеса от Европейски структурни и инвестиционни фондове през 2016 г. по проект „“Еврофондовете – Да създаваме заедно“. Ще бъдат представени възможности за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес от представители от банковата сфера.

Ще се разясни как се кандидатства с проекти по Националния иновационен фонд. Ще се презентира новата програма на ИАНМСП и Майкрософт България“ – „Модерният бизнес“, която е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия. Програма „Модерният бизнес“ ще даде възможност на МСП да се възползват от безплатно внедряване на Office365.