Кампания Деца помагат на деца започва в Монтана
Кампания Деца помагат на деца започва в Монтана / Дарик Враца - архив

За шеста година Обединеният детски комплекс “Ние, врабчетата“ в Монтана  организира конкурс за най-красива сурвачка, изработена от природни материали и за коледна картичка. Инициативата е с благотворителна кауза и носи мотото „Деца помагат на деца“. Набраните средства ще бъдат предоставени на семейството на тежко пострадалата при пътен инцидент Елина за продължаващото й лечение.

Всички, които искат да участват, могат да представят в детския комплекс сурвачките и картичките си до 9 декември включително. Жури от художници и етнографи ще класират най-добрите произведения, за които са осигурени парични награди от 50 до 20 лева за сурвачка и от 30 до 10 лева за картичка. Ще бъдат раздадени 10 поощрителни награди, а за най-красива колекция наградата е 100 лева.

На 13 декември от 17,30 часа  е откриването на изложбата на коледните изделия в сградата на детския комплекс ”Ние врабчетата”. Тогава ще бъдат наградени и победителите. Сурвачките и картичките ще бъдат предложени за разпродажба на цени от 3 лв. за сурвачка и 1 лв. за картичка на коледните павилиони на Общински пазар - Монтана.