инж. Петя Аврамова бе гост на откриването на новата учебна година в Краводер
инж. Петя Аврамова бе гост на откриването на новата учебна година в Краводер / ПП ГЕРБ Враца

Народният представител от ПП ГЕРБ инж. Петя Аврамова, заедно с областния управител инж.В.Василев и кмета на Криводол  присъстваха на откриването на новата учебна година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Краводер, Община Криводол.  Инж.Аврамова поздрави учители, ученици и родители с вълнуващия празник.

„Уважаеми учители, обучавайте и възпитавайте с всеотдайност децата, защото те са най-голямото богатство на България! Вие скъпи родители, подкрепяйте своите деца в бъдещото им развитие като достойни и образовани личности. А вие мили ученици, бъдете отговорни и усвоявайте знанията, защото само така можете да се реализирате успешно!"

След тържественото откриване на новата учебна година, директорът на училището Юлиана Михайлова покани гостите да разгледат класните стаи. По време на огледа тя обясни, че на сградата е извършен цялостен ремонт през пролетта на 2013 г. по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа” с подготвен и спечелен проект през 2012 г. Подменена е дограмата, ремонтирани са покривът и ВиК инсталацията, изцяло обновени са и класните стаи, осигурено е ново и съвременно оборудване за повишаване качеството на учебния процес.

 

През 2007 г. в училището е разкрита професионална паралелка с прием след 7 клас по специалност „Производство на тапицирани изделия” с двегодишен курс на обучение. След завършването й, учениците получават свидетелство за професионална квалификация – І степен. „Това е начин децата по-дълго да бъдат по родните си места и възможност за превенция на отпадането на ромските ученици от училище. За предстоящата учебна година приемът е вече реализиран! Към момента средищното училище разполага с 2 учебни работилници по дървообработване и кабинет по шивачество. Също така се работи по проект „Подобряване качеството на образование чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”, поясни Михайлова.