/ личен архив
Във Видин бе представен напредъкът по проекта за подобряване на условията за образование в две средни училища в града - Средното училище “Цар Симеон Велики” и ППМГ “Екзарх Антим І”.

Дългът на Община Видин се е стопил до малко над 1 милион лева

Кметът на Община Видин - инж. Огнян Ценков, приветства гостите в препълнената зала на Общинския съвет, като подчерта, че проектът инвестира в най-ценното, а именно в образованието и дългосрочно подобряване на средата в двете образователни институции, в които се обучават деца от общината. 

Министерски съвет гласува 3 млн.лв. за Видин за текущи ремонти

Инж. Цветан Асенов - зам.-кмет на Община Видин запозна присъстващите с текущия наредък на строително-монтажните дейности в двата обекта и посочи, че на 15 септември основната част от тях ще бъде финализирана, а до края на проекта ще бъдат завършени и детайлите.

В конференцията се включи и директорът на СУ "Цар Симеон Велики“ Венцислав Станев, който сподели, че дейностите се изпълняват в срок и напредват поетапно, а физкултурният салон ще може да се използва и като спортна зала.

СУ "Цар Симеон Велики"
личен архив

Председателят на Училищното настоятелство на ППМГ "Екзарх Антим I" Лиляна Цанова също присъства на събитието и определи като положително решението да бъдат изведени учениците, докато текат ремонтните дейности, но се надява да се разреши и въпроса с преминаването им на обучение само втора смяна.

ППМГ Видин
личен архив


В Профилираната природо-математическа гимназия и Средно училище „Цар Симеон Велики“ демонтажните работи на електрическите и ВиК инсталации са завършени на 60 - 70 %. В Средно училище „Цар Симеон Велики“ е направен изкопът на басейна, демонтиран е старият физкултурен салон и е започнало изграждането на новия спортен салон към училището, който ще се ползва от всички учащи се в града, както и за провеждането на различни спортни събития. В ППМГ „Екзарх Антим I“ също се изгражда спортен салон, а на покрива на училището ще има тенис на корт.

Общата стойност на проекта е 16 919 040 лв., от които 14 381 184  лв. са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и 2 537 856 лв. са съфинансиране от държавния бюджет.