Снимка:
Снимка: / Дарик
Изборният ден започна спокойно, преди началото му няма регистрирани нарушения на обществения ред в региона. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.

Създадена е организация и служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин  и паспортните звена в РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще работят днес от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. През вчерашния ден не са постъпвали искания от граждани и съответно не са издавани удостоверения.

Припомняме, че в секциите за гласуване не се допускат лица във видимо нетрезво състояние, както и лица носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Полицейските служители ще се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.
 
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден в област Видин.