/ Община Видин
Денят на българските архиви 10 октомври бе отбелязан във Видин с представяне на документалната изложба „В изгнание”. Тя е посветена на 80-годишнината на Симеон Сакскобургготски и в нея са показани документи, дарени лично от него на Национален архивен фонд. Изложбата включва и снимки от живота на Симеон II и неговото семейство.

Документи от архивите на Ватикана показаха в Монтана (СНИМКИ)

В експозицията на Държавен архив - Видин са включени също документи и снимки от лични и учрежденски фондове: писма и телеграми, разменяни между княз Фердинанд, цар Борис III и видинчани.

Гостите имаха възможност да разгледат и летописната книга, в която е записано повишаването на успеха на всички ученици в царството по повод раждането на Симеон II.

Изложбата
netinfo

На събитието присъстваха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, заместник областният управител на Област Видин Анжело Методиев, заместник-председателят на

Държавна агенция ”Архиви” Румен Борисов и Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил. Пасков връчи поздравителен адрес на началник отдел Държавен архив Видин Светлана Кръстева, от името на кмета на Общината Огнян Ценков.

Светлана Кръстева благодари за доброто партньорство и взаимодействие между Държавен архив - Видин и Общината. По повод празника тя награди дарители, допринесли за обогатяване на Видинския архивен фонд.