Фондация „Четири лапи преброява кучетата във Видин
Фондация „Четири лапи преброява кучетата във Видин / Община Видин

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на общината инж. Добромир Дилов се срещна с представители на Фондация „Четири лапи". Екипът ще остане във Видин в продължение на 3 дни, тъй като предстои да бъде извършено преброяване на бездомните кучета на територията на града.

Срещата бе инициирана от Община Видин, с цел да бъдат обсъдени ефективни мерки за ограничаване популацията на бездомните кучета, които да се предприемат в най-кратък срок. Стана ясно, че фондацията е извършила преброяване през 2009 г. Тогава е издаден доклад с резултатите, като в него са посочени и препоръки по отношение на бездомните животни.

Фондация Четири лапи" преброява кучетата във Видин
netinfo

Инж. Дилов обясни на представителите на „Четири лапи", че в момента се изгражда приют за безстопанствени кучета, който ще започне да функционира от догодина. Средствата, предвидени за обекта са заложени в бюджета на общината. Съгласно разработения генерален план в имота се предвижда изграждането на приемна сграда - ветеринарна лаборатория клас ІІ, покрити боксове с открита площ за кучета, терен за разширение, паркинг за автомобили, дезинфекционна яма и изгребна яма за отпадни води. Заместник-кметът добави, че сградата с боксовете за отглеждане на кучета се състои от 15 бокса по 6 броя всеки един, със собствено дворно пространство и 3 бокса за индивидуално отглеждане на агресивни или кастрирани животни.

„Работата на общината по отношение на бездомните кучета търпи сериозен прогрес" - заяви инж. Добромир Дилов. Представителите на фондацията се запознаха и с данни за общия брой кастрирани животни през последните 5 години, както и този на регистрираните домашни животни.

След като извърши преброяването, екипът отново ще се срещне със заместник-кмета, за да бъдат обсъдени резултатите. Тогава ще стане ясно и какви съвместни действия ще последват.