/ Дарик Враца
"Организацията на изборния процес тече гладко, няма съществени затруднения". Това каза председателят на РИК-Видин Емил Емилов. „Работи се в синхрон, както с Областна администрация, така и с всички общини. Проведени са обученията на членовете на секционните комисии, както за хартиено, така и за машинно гласуване. Утвърдените към момента секции са 259, от които една е в Дома за стари хора в с.Кутово, една в специализираната институция в Ново село и една в ареста в РПУ-Видин.

Партиите постигнаха споразумение за състава на СИК във Видин

Подвижните секции по общини са седемнадесет на брой, като за Видин са шест, за Брегово-седем, за Ново село-една, за Кула, Ружиници и Макреш също по една. Към останалите 239 секции са включени и секциите за машинно гласуване“, уточни председателят на РИК-Видин.

Назначена е Районната избирателна комисия – Видин

Броят на секциите с машинно гласуване е определен с Решение на ЦИК № 230-ЕП от 25 април. Съгласно приложение №1, неразделна част от настоящето решение, стр.29 /публикувано на страницата на ЦИК/ на територията на област Видин най-много секции-три на брой с машинно гласуване ще има във видинския ромски квартал „Нов път“ в ОУ „Епископ Софроний Врачански“.

Общият брой избиратели в област Видин към момента по предварителни списъци е 88 952 души. На базата на тези данни са поръчани и бюлетините по общини. Постъпилите жалби до момента са три, като по две от тях от РИК-Видин са се произнесли и няма констатирани нарушения. Това коментира Ирена Дочева, секретар на РИК.