Двама министри във Враца в понеделник
Двама министри във Враца в понеделник / Дарик Враца архив

Министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на икономиката Божидар Лукарски с техни експертни екипи, кметовете на Враца Калин Каменов, на Монтана Златко Живков и на по-големите общини в региона, представители на местния бизнес се се срещнат в понеделник - 13 юни във Враца. Те ще обсъждат как да се съживи икономиката на регион Северозападен - най-бедния в целия Европейски съюз.

Бизнес форумът е част от кампанията "Региони в растеж", инициирана от вестник "24 часа". Та се осъществява в партньорство с най-голямата работодателска организация КРИБ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Целта на кампанията е да изследва кои са неизползваните ресурси и възможности за стимулиране на местните икономики. Кампанията включва поредица от публикации и събития - срещи на местната власт с местния бизнес. Дебатите се провеждат на място в самите региони с участието на министри, кметове и местния бизнес.

Враца е четвъртата спирка по пътя на кампанията. Предишните три дебата се проведоха в градовете Варна, Велико Търново и Русе.