Доц. Великов подкрепи талантливи млади спортисти и творци
Доц. Великов подкрепи талантливи млади спортисти и творци / Дарик Враца

В рамките на проект „Младежка банка Лом”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по Програма „Младежка банка България”, се проведе благотворителна вечер за набиране на средства за талантливите млади хора от община Лом.

Този проект цели да развива дарителските традиции сред младите хора от града и инициирането на нови дарителски форми.

Доц. Борислав Великов получи благодарствено писмо за дадения  пример за дарителство и работа в полза на обществото на младите хора. Както е добре известно, той е народен представител три мандата на Монтана, почетен гражданин на Лом, общественик и дарител. Той дари най-голямата сума в младежката банка. Основни дарители на Младежката банка обаче са граждани от Лом.

В благодарственото писмо до доц. Великов младежите заявяват, че оказаното внимание и отношение към младежката  инициатива  и дарителската акция им дава увереност и им помага заедно да продължим завещаното от старите ломчани, че да се дарява е добро, а да направиш добро никога не е късно.

 

Набраните средства от Младежка банка Лом  вече четвърта година се  предоставят на конкурсен принцип на деца и младежи с таланти в областта на спорта и културата. През тази година младежите успяха да финансират 4 проекта на техни връстници, а през януари предстои нов конкурс за финансиране на младежки идеи.