/ Дарик - Враца
В денонощната аптека “Превента” във Враца бе изтеглен първият печеливш от месечната томбола, която аптеката прави сред своите клиенти. Късметлията е Ценко Ценов от с. Бели извор. Листчето с името му бе изтеглено лично от д-р Даниела Торбова, която е собственик на аптеката.

Печалбата за него е 70 лева. Новината му съобщи д-р Торбова по телефона, а щастливият пациент каза, че в близките дни ще пристигне във Враца, за да си вземе печалбата. В томболата печели и лекарят, който го е насочил към тази аптека.

В този случай обаче се оказа, че това е самата д-р Торбова, която се отказа от наградата в полза на следващия лекар, чието име бъде изтеглено. Така наградата от 50 лева отиде при д-р Румяна Вълчева.
 

Тегленето на томболата.
Дарик - Враца


Томболата ще продължи да се тегли в края на всеки месец, като талони има в самата денонощна аптека “Превента”, която се намира вдясно до регистратурата в ДКЦ 1 във Враца.
 
“С тази томбола искаме да зарадваме нашите клиенти, а също да утвърдим аптеката. Защото разходите за това тя да работи денонощно са сериозни. Плащаме за нощен труд по 70 лева, като в същото време печалбата ни за нощ е 10-12 лева.

Тоест ние всяка нощ сме на минус повече от 50 лева. Отделно от това трябват пари за зареждането на аптеката с нужните лекарства. За изминалите пет месеца аптеката е на загуба с 10 000 лева.

Затова се обърнах с писмо към кмета и към комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Враца. Предлагам им цялата счетоводна документация, за да са наясно какво е положението.

Надявам се с тях да постигнем съгласие и да бъде дотирана дейността на аптеката в частта за нощен труд. За оставащите шест месеца до края на годината са нужни 1960 лева месечно. Не искам печалба от нощния труд.

Искам поне да сме на нула. Ако след тези шест месеца оборотът нарасне и имаме самостоятелна възможност да функционираме, дори без печалба, аптеката ще продължи да работи като денонощна.

Защото ние отворихме аптека “Превента” със съзнанието каква важна социална мисия има тя като единствена денонощна аптека в Северозапада. И не искаме да се отказваме от тази отговорност, защото нощем пациентите могат да разчитат само на нас”, коментира д-р Даниела Торбова.