Прерязването на лентата от д-р Даниела Торбова и кмета Калин Каменов.
Прерязването на лентата от д-р Даниела Торбова и кмета Калин Каменов. / Дарик - Враца
Днес във Враца отново отвори врати денонощна аптека. Тя се намира на първия етаж в ДКЦ – 1, бившата Първа поликлиника. Аптеката е единствена по рода си за Северозападна България. В нея ще работят четирима магистър-фармацевта и трима помощници. Аптеката е собственост на личния лекар д-р Даниела Торбова, която заедно с кмета на Враца Калин Каменов прерязаха лентата на дългоочакваната придобивка за града.

„Щастлив съм, че въпреки всичките трудности, превъзмогнахме предизвикателствата и денонощната аптека, от която имат нужда жителите на цяла Северозападна България вече е факт. Дълги години врачани чакаха този проект, така че трябва да надградим това, което постигнахме и денонощната аптека да остане траен, дългосрочен и постоянен фактор при предлагането на фармацевтични услуги на нашите съграждани.“ – каза при откриването на новия обект Калин Каменов и благодари на всички участвали в реализирането на проекта. За да ги пази и закриля, кметът подари на служителите на аптека „Превента“ икона на св. Пантелеймон – закрилник на лекарите и фармацевтите.

“В този проект вложихме много средства, много кадри, много усилия и трябва много да се работи и тогава, когато другите почиват. Трябва да дадем на хората сигурност, да има дадем лек и да си грижим за тях денонощно. Една година ми отне реализирането на тази идея, която се роди още с откриването на дежурния кабинет в жк “Дъбника”, който обслужва нашите пациенти нощем и в извънработното ни време. Защото какъв е смисълът да го има този кабинет, ако изписаните медикаменти няма от къде да се купят” – коментира д-р Даниела Торбова. Всички гости пожелаха успех на новото начинание, а кметът Калин Каменов се ангажира да оказва помощ и занапред, ако има необходимост.

Водосвет за здравето на всичи присъстващи и работещи в новата аптека отслужи отец Аспарух Аспарухов.

Едното нощно гише на аптеката е на входа на ДКЦ - 1.
Община Враца


Нощем пациентите ще бъдат обслужвани на два входа на аптеката – единият е на входа на ДКЦ -1 до банкомата, а вторият се намира във вътрешния двор на болницата, от където е лесен достъпът на пациентите от различните отделения на здравното заведение.