НАП Враца
НАП Враца / Дарик архив
Данъчни инспектори от офис на НАП-Враца започнаха контролни действия в търговски обекти от областта. Патрулите са от двама инспектори от различни отдели на агенцията, облечени в разпознаваеми жилетки. Те посещават търговските обекти по предварително зададен маршрут.

С превантивна цел раздават уведомителни писма, в които се акцентира върху задължението на търговците да отчитат всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Фирмите се уведомяват какви ще бъдат последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.

До момента в област Враца са обходени 250 търговски обекта, а кампанията е безсрочна. „Приходната агенция разполага с неизчерпаем ресурс от мерки, които периодично ще използва за насърчаване спазването на данъчно-осигурителното законодателство“,  коментира по повод данъчните патрули директорът на ТД на НАП-Велико Търново Ивайло Здравков.
 
На по-късен етап ще бъдат командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториална дирекция на НАП-Велико Търново, които ще извършват оперативни проверки, включително и скрити наблюдения на търговските обекти.

Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи ще бъде извършена незабавна проверка на сигнала. Сигнал може да бъде подаден и на националния телефон на НАП 0700 18 700, както и на електронната поща - infocenter@nra.bg.
НАП Враца