/ МБАЛ-Монтана
Дамски благотворителен клуб направи дарение на отделението по неонатология. Дарението съдържа пелени, чаршафчета и възглавнички, хавлийки, дрешки и биберони за най-малките пациенти на областната болница в Монтана.

Започва кампания за безплатни прегледи при неврохирург в Монтана

Бизнесдами, зъболекарки, представителки на различни професии и съсловия, или просто жени и майки от Монтана са основали неформална гражданска инициатива, която са нарекли „Монтана на токчета“.

Дарението

За своите каузи дамите набират средства с дарителски касички, в които обикновени граждани пускат левчета и дори стотинки, кой колкото може и иска. Добавят и лични суми. Това дарение е поредната инициатива на клуба.

„Решихме да помислим за най-малките като се погрижим да осигурим консумативи и вещи за ежедневните грижи, които да подпомогнат в работата им отличните специалисти и добрата апаратура в най-голямото и предпочитано от родилките отделение по неонатология в Северозападна България. Искаме добро бъдеще на нашите деца, което е и мотото на нашата кампания“, казаха дамите.

Те изразиха благодарност за добрата воля и съпричастие на много обикновени хора от Монтана и региона, които са дали своята малка лепта, но от сърце. Дарението на е на стойност 1000 лева.
МБАЛ Монтана