БСП Враца ще прави анализ на свършеното от управляващите
БСП Враца ще прави анализ на свършеното от управляващите / Дарик Враца

Почти 15 хил.подписа в подкрепа на АЕЦ "Белене" са събрали във врачанско социалистите от областта, обяви днес новоизбраният председател на БСП за региона Делян Дамяновски. "Срещнахме всякакви трудности и опити да се пречи на подписката", сподели той. На първата среща с медиите присъстваха и двама от зам.председателите Петър Цветковски и Венцислав Василев, както и народният представител Георги Божинов. Другите двама зам.председатели инж.Николай Иванов и Цв.Дамяновска не присъстваха, заради ангажименти.

Дамяновски обяви и най-близките задачи, които стоят пред местната партийна организация. Една от тях е снемане на напрежението в част от общинските организации. "БСП е жив организъм и в нея също има противоречия", обясни той. Като пример бе посочен организацията в Оряхово, която ще мине на пълен цикъл от отчети и избори.

В началото на септември от БСП Враца обещаха да направят и анализ на свършеното в региона от страна на управляващите. "Имаме двама министри от Враца и един министър врачански зет, имаме и депутати, а какво свършиха? Попитайте хората знаят ли имената на депутатите ни?", предложи Дамяновски. 

Новото областно ръководство показа и внесена при тях подписка от жители на Краводер, недоволни от действията на кмета Любомир Коцев. 431 човека обвиняват кмета, издигнат от ГЕРБ, че е уволнил дългогодишния секретар на кметството Галя Гецовска, само защото на изборите му е била опонент Гецовска е член на БСП. Подписката е внесена и в областната организация на ГЕРБ.