Бившият шеф на РУ Бяла Слатина не е имал достъп до секретна информация в Окръжен съд Враца
Бившият шеф на РУ Бяла Слатина не е имал достъп до секретна информация в Окръжен съд Враца / снимка: Дарик - Враца

„Тони Костадинов е назначен временно на длъжността „шофьор" в Окръжен съд Враца и е нямал никакъв достъп до класифицирана информация", каза днес председателят на Окръжен съд Враца съдия Агнеса Ставарова, по повод скандалния случай със задържането на бивш служител на РУ Бяла Слатина и настоящ служител на Окръжен съд.

Неговите документи е трябвало да бъдат проверени от комисия утре, 22 декември, във връзка с обявения конкурс за шофьор. Сключеният договор със Съда е от 9 ноември т.г. „Искам да поясня, че не отговаря на истината, публикуваното в медиите, че Костадинов е служител по сигурността, допълни Ставарова. Тони Костадинов е назначен при нас, защото се ползва с добро име в обществото, поне до този момент, с чисто съдебно минало е, и отговаря на изискванията за обявената длъжност „шофьор".

„Обществеността трябва да знае, че Окръжния съд не подхранва престъпници. Ако Костадинов е вършил деяния, наказуеми от закона, то трябва да му се търси отговорност за това, че е разполагал с информация като началник на РПУ и е имал специален достъп до такава информация, но не и достъп до класифицирана информация в Окръжен съд Враца", уточни председателият.

Тони Костадинов е освободен от системата на МВР по взаимно съгласие, договорът му е прекратен на 25.09.2009г. Не е дисциплинарно уволнен. Свидетелството му за съдимост показва, че е неосъждан.

„За Окръжен съд Враца няма свободна щатна бройка за служител по сигурността. Конкурс за такъв служител не е обявяван. Очевидно министър Цветанов е бил подведен", поясни за медиите Агнеса Ставарова.