/ / Thinkstock/Getty Images
Нападението над възрастна жена в монтаското село Септемврийци станало на 14 юли, сутринта. Сигнал за него в полицията подал мъж от същото село. Той разказал, че около 01:30 часа неизвестни лица срязали комарник на прозорец и проникнали в дома на 82-годишна жена от Септемврийци.

Двама младежи се сбиха - единият е в болница

Местопроизшествието незабавно е посетено от полицейски служители на Участък Вълчедръм, които установили, че три неизвестни лица са проникнали в жилището на възрастната жена, докато спяла. Нападателите затиснали устата и краката на жената и направили опит за грабеж на парична сума в размер на 360 лева.

Вследствие на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия служители на Участък Вълчедръм по „горещи” следи са установили извършителите - криминално проявеният и осъждан мъж на 22 г. и малолетните му 12 и 13-годишни брат и сестра. Сформирана е дежурна опертивна група и разпитани са свидетели.

Баща заплаши с пистолет гаджето на дъщеря си

По случая е образувано досъдебно производство. Младият мъж е задържан за 24 часа. С постановление на прокурор му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е приведен в следствения арест в Монтана.