/ ППМГ Враца
52-ма ученици от 7 клас с класни ръководители Ваня Иванова и Милена Иванова получиха тържествено свидетелствата си за завършено основно образование.

Вижте задачите от изпита по математика след 7-ми клас


Седмокласниците показаха много високи резултати на Националното външно оценяване по български език и литература и математика, които им отреждат първо място в областта и  ги поставят в челните позиции за страната.

Готови са резултатите от външното оценяване на седмокласниците

Гордост за училището са стоте точки на изпита по български език и литература на Магдалена Вълкова, както и отличният успех от 86.84 точки по  предмета и 73.61 точки по математика, които са много над средните резултати за страната. 

Випуск 2019 година има своите впечатляващи резултати. На 38-мата национална олимпиада по български език и литература участваха четирима седмокласници - Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова. Ема Дилова се представи достойно и на Националния кръг на олимпиадата по астрономия, където зае второ място сред седмокласниците и получи оценка 6.00.

Тревожни резултати на седмокласниците по математика, министърът отчете проблем

Наталия Василева, заместник-директор на гимназията, поздрави седмокласниците с успешното завършване на основно образование и отличното представяне на изпитите и връчи седемнадесет плакета за  издигане престижа на училището на изявени ученици, а още шестима получиха грамота за  отличен успех.

От името на випуска се изказа Ема Дилова, която благодари на учителите за положения труд и пожела на всички свои съученици успех и безгрижно лято