Две години затвор е постановил Окръжен съд - Враца на шофьор, блъснал и причинил смъртта на моторист край Враца. Присъдата е ефективна и ще трябва да се изтърпи при първоначален "общ режим“ от подсъдимия.

Той бе признат за виновен в това, че 26.04.2019 г. на път извън населено място в посока гр. Козлодуй - гр. Лом, при управление на автомобил нарушавайки Закона за движение по пътищата, управлявайки автомобила със скорост от 127.4 км/ч, при разрешената 90 км/ч. извън населено място, по непредпазливост е предизвикал катастрофа, като е блъснал неправомерно преминаващия от дясна в лява лента мотоциклет  вследствие на което е причинил смъртта на водача, като след деянието е направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на пострадалия. 

Моторист загина след сблъсък с автомобил в София

а извършеното престъпление Окръжен съд – Враца осъди шофьора на две години "лишаване от свобода“ при първоначален "общ режим“. Съдът наложи на подсъдимия и наказание "лишаване от право да управлява МПС" за срок от две години от влизане на присъдата в сила и отнемане на свидетелството за правоуправление.

Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени от съда в законоустановения срок.

Присъдата на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.
Агенция "Фокус"