/ МВР
Всички участници получиха купи, медали грамоти и подаръци
Ученическото състезание е съвместна инициатива на Главна дирекция „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите, осигурил наградния фонд, съобщиха от МВР.

МВР

В игрите участваха шест отбора /петокласници и шестокласници/ от шест видински училища - СУ “П.Р.Славейков“, ППМГ „Екзарх Антим I“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ “Св.св.Кирил и Методий“, СУ „Цар Симеон Велики“ и ОУ „Иван Вазов“.

МВР

Те премериха сили в няколко дисциплини под зоркия поглед на жури, съставено от изявени видински спортисти - ръководители на  местните спортни клубове. За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха съставът за народни танци и мажоретките от СУ “Св. св. Кирил и Методий“.

Над 160 деца се включиха в турнира по лека атлетика „Дортикум“

Зрителите наблюдаваха  и атрактивна приятелска футболна среща между отборите на детски спортен клуб „Пегас Спорт“ и полицейски служители от спортен клуб „Видапол“ при ОД на МВР. Всички участници получиха купи, медали грамоти и подаръци.

МВР

Събитието уважиха директорът на ОД на МВР-Видин старши комисар Петър Коцин, инспекторите Зорница Шуманова, Боряна Томова и Павлин Василев от ГДНП, кметът на града д-р Цветан Ценков, представители на областта, Съюза на пивоварите, педагози, представители на МКБППМН и Общински съвет по наркотични вещества-Видин.
 
Кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат” е част от дейностите на  Главна дирекция „Национална полиция“ - МВР за превенция на правонарушения, извършени от подрастващи.

МВР

Тя е заложена като приоритет в изпълнение на целите на Националния съвет за превенция на престъпността. Осъществява се във връзка със сключено споразумение със Съюза на пивоварите в Република България за реализиране на спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите като алтернатива и начин на живот.